החציל האפוי מוסיף המון טעם ונשמר במקרר לשבוע ויותר בלי בעייה.
מתאים מאד למנות כמו סביח, שקשוקה, פיצה, וכמעט כל סנדוויץ…

המתכון – פרוסות חציל אפויות בתנור עם שמן זית 

מצרכים:

3 חצילים

שמן זית

מלח גס

ציוד:

מברשת לשמן הזית

מנדולינה לחיתוך החציל (עוזר מאד, אך לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את החצילים ולאחר מכן פורסים אותם לפרוסות דקות ככל הניתן.
    אם אתם משתמשים במנדולינה, נסו את העובי הכמעט הכי דק.
  1. מפזרים מלח גס בנדיבות על כל פרוסת חציל, ומניחים אותם במגדל כך שכל פרוסה מקבלת מלח משני הצדדים. שמים אותם בצד לכשעה.
  2. מדליקים את התנור על טורבו עליון+תחתון 160 מעלות.
  3. לאחר שעה, תראו שהחציל הגיר נוזלים כהים ואפשר לעבור לשלב הבא.
    שוטפים הייטב את פרוסות החציל מתחת לזרם מים, כדי להוריד את כל המלח.
  1. מייבשים הייטב כל פרוסה בנפרד, בעזרת מגבות נייר.
  2. פורסים נייר אפייה על תבנית אפייה.
  3. מברישים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים ומניחים אחת לייד השנייה על נייר האפייה.
  4. מכניסים לתנור, אפשר לשים גם 3 תבניות באותו הזמן. מידי כמה דקות צריך להחליף את המיקום של התבניות כך שהן יקבלו חום בכמות אחידה.
  5. כשהחצילים מתחילים לקבל צבע זהוב, לא שרוף, אפשר להפוך אותם. אם הם התייבשו, הוסיפו להן מעט שמן זית.
  6. אחרי שהפכתם, חכו 2-5 דקות ואז הוציאו את פרוסות החציל לצלחת לקרור.
  7. אפשר להשתמש שוב באותו נייר אפייה כדי להכין עוד סיבוב של פרוסות חציל.
  8. בסוף אפשר לאחסן אותם בכלי סגור הייטב במקרר. נשמרים יותר משבוע בלי בעייה.
אולי יעניין אותך גם…
  • חמאה מזוקקת, גהייחמאה מזוקקת – גהי
    חמאה מזוקקת – גהי עודכן בפברואר 2021 חמאה מזוקקת היא חמאה שהפרידו ממנה את מוצקי החלב, ומה שנותר הוא שומן טהור. להמשך קריאה >>
  • מטבוחה מהירה
    מטבוחה מהירה זאת לא באמת מטבוחה.  כבר חטפתי על זה שקראתי לה מטבוחה, כי אין בה פלפלים אדומים או פפריקה… אבל היא להמשך קריאה >>
  • סחוג תימני אדום
    סחוג תימני אדום מעודכן לפברואר 2021 הוא חריף!  ומתאים רק למי שממש אוהב חריף או רוצה לנסות “חריף למתקדמים”.  להמשך קריאה >>
תגובות בפייסבוק: