החציל האפוי מוסיף המון טעם ונשמר במקרר לשבוע ויותר בלי בעייה.
מתאים מאד למנות כמו סביח, שקשוקה, פיצה, וכמעט כל סנדוויץ…
המתכון – פרוסות חציל אפויות בתנור עם שמן זית
מצרכים:
3 חצילים
שמן זית
מלח גס
ציוד:
מברשת לשמן הזית
מנדולינה לחיתוך החציל (עוזר מאד, אך לא חובה)
אופן ההכנה:
- שוטפים את החצילים ולאחר מכן פורסים אותם לפרוסות דקות ככל הניתן.
אם אתם משתמשים במנדולינה, נסו את העובי הכמעט הכי דק.
- מפזרים מלח גס בנדיבות על כל פרוסת חציל, ומניחים אותם במגדל כך שכל פרוסה מקבלת מלח משני הצדדים. שמים אותם בצד לכשעה.
- מדליקים את התנור על טורבו עליון+תחתון 160 מעלות.
- לאחר שעה, תראו שהחציל הגיר נוזלים כהים ואפשר לעבור לשלב הבא.
שוטפים הייטב את פרוסות החציל מתחת לזרם מים, כדי להוריד את כל המלח.
- מייבשים הייטב כל פרוסה בנפרד, בעזרת מגבות נייר.
- פורסים נייר אפייה על תבנית אפייה.
- מברישים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים ומניחים אחת לייד השנייה על נייר האפייה.
- מכניסים לתנור, אפשר לשים גם 3 תבניות באותו הזמן. מידי כמה דקות צריך להחליף את המיקום של התבניות כך שהן יקבלו חום בכמות אחידה.
- כשהחצילים מתחילים לקבל צבע זהוב, לא שרוף, אפשר להפוך אותם. אם הם התייבשו, הוסיפו להן מעט שמן זית.
- אחרי שהפכתם, חכו 2-5 דקות ואז הוציאו את פרוסות החציל לצלחת לקרור.
- אפשר להשתמש שוב באותו נייר אפייה כדי להכין עוד סיבוב של פרוסות חציל.
- בסוף אפשר לאחסן אותם בכלי סגור הייטב במקרר. נשמרים יותר משבוע בלי בעייה.
אולי יעניין אותך גם…
- חמאה מזוקקת – גהיחמאה מזוקקת – גהי עודכן בפברואר 2021 חמאה מזוקקת היא חמאה שהפרידו ממנה את מוצקי החלב, ומה שנותר הוא שומן טהור. להמשך קריאה >>
- מטבוחה מהירהמטבוחה מהירה זאת לא באמת מטבוחה. כבר חטפתי על זה שקראתי לה מטבוחה, כי אין בה פלפלים אדומים או פפריקה… אבל היא להמשך קריאה >>
- סחוג תימני אדוםסחוג תימני אדום מעודכן לפברואר 2021 הוא חריף! ומתאים רק למי שממש אוהב חריף או רוצה לנסות “חריף למתקדמים”. להמשך קריאה >>
תגובות בפייסבוק: