סחוג ירוק מהיר

זה סחוג שאני מכין תוך 5 דקות, ממש על הדרך לפני ארוחת צהריים.

לקריאה על ההשפעה הטיפולית של הסחוג – היא ממש דומה אך מתונה יותר מהמנה הזו – סחוג תימני אדום.

הסחוג הזה עדין יחסית ואפשר לשחק עם החריפות שלו בעזרת שינוי היחס של הכוסברה בממרח.
הוא הולך נפלא עם צלי בקר, שניצל, דג ואף כממרח לסנדוויצ’ים ולפיצה.

מצאתי שהוא עדין יחסית גם למי שסובלים מהקיבה עם מצבים כמו צרבת, הליקובקטור פילורי ובקע סרעפתי. אפשר לנסות מעט מאוד ולראות אם עובר בסדר.


המתכון – סחוג ירוק מהיר

מצרכים:

  • פלפל ירוק חריף
  • שן שום מקולפת
  • חופן עלי כוסברה
  • מעט מלח ופלפל
  • שמן זית לפי הצורך

הוראות הכנה:

  1. לטחון את הפלפל החריף, השום והכוסברה בבלנדר סטיק, מעבד מזון, מטחנת בשר או מכתש ועלי.
  2. להוסיף מעט שמן זית, מלח ופלפל.
  3. לסגור בתוך כלי אטום, ולשים מעט שמן זית בשכבה העליונה כדי לשמור על הטריות.

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם…
  • חמאה מזוקקת, גהייחמאה מזוקקת – גהי
    חמאה מזוקקת – גהי עודכן בפברואר 2021 חמאה מזוקקת היא חמאה שהפרידו ממנה את מוצקי החלב, ומה שנותר הוא שומן טהור. להמשך קריאה >>
  • סחוג תימני אדום
    סחוג תימני אדום מעודכן לפברואר 2021 הוא חריף!  ומתאים רק למי שממש אוהב חריף או רוצה לנסות “חריף למתקדמים”.  להמשך קריאה >>
  • מטבוחה מהירה
    מטבוחה מהירה זאת לא באמת מטבוחה.  כבר חטפתי על זה שקראתי לה מטבוחה, כי אין בה פלפלים אדומים או פפריקה… אבל היא להמשך קריאה >>