אורז לבן – איך להכין אורז שיצא “אחד אחד”

אחת מהמיומנויות הבסיסיות של כל מבשל מתחיל היא לדעת להכין אורז.

אורז לבן משמש כפחמימה משביעה וקלה לעיכול.  אני לא ממליץ בשנים האחרונות על אורז מלא כיוון שמצאתי שהוא קשה מידי לעיכול לרוב המטופלים.

אני מעדיף להכין אורז בלי ירקות או תבלינים מיוחדים, כך הוא נשמר טוב גם יומיים במקרר ואפשר לצרף אותו לכל מאכל.

על פי הרפואה הסינית האורז מחזק את מערכת העיכול ואת רמת האנרגיה בגוף ומטפל בשלשולים.  למרות מה שנהוג לחשוב, אורז לבן איננו גורם לעצירות, והוא אף מסייע לטפל בה בחלק מהמצבים.


המתכון – אורז לבן

מצרכים:

  • כוס אורז לבן מכל סוג – יסמין, פרסי, בסמטי וכו’
  • מעט שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כוסות מים

הוראות הכנה:

  1. שוטפים את האורז הייטב. ממלאים קערה במים עם אורז, משקשקים, מרוקנים את המים.  חוזרים על הפעולה 5 פעמים לפחות עד שהמים שקופים.
  2. מסננים את האורז במסננת ונותנים למים לטפטף כמה דקות.
  3. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר, עדיף סוטאז’ (סיר שטוח ורחב).  מוסיפים את האורז ומערבבים הייטב במשך כמה דקות ונזהרים שהאורז לא ישרף.  מוסיפים מים רק כאשר מרימים מעט אורז ביד והוא חם מידי למגע.
  4. מביאים לרתיחה.
  5. כאשר המים רותחים מוסיפים מלח (אני מוסיף בערך בין כפית לחצי כפית על כוס אורז) ומייד מכסים ומעבירים לאש הכי קטנה.
  6. כשהמים מתאדים לגמרי, מכבים את האש ומכסים את הסיר במגבת.  ממתינים לפחות 15 דקות כיוון שהאורז בנתיים ממשיך להתבשל.

זהו עכשיו אין לכם תרוץ, לכו לאכול!

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם…
  • סחוג ירוק מהיר
    סחוג ירוק מהיר זה סחוג שאני מכין תוך 5 דקות, ממש על הדרך לפני ארוחת צהריים. לקריאה על ההשפעה הטיפולית של הסחוג – היא להמשך קריאה >>
  • מטבוחה מהירה
    מטבוחה מהירה זאת לא באמת מטבוחה.  כבר חטפתי על זה שקראתי לה מטבוחה, כי אין בה פלפלים אדומים או פפריקה… אבל היא להמשך קריאה >>
  • סחוג תימני אדום
    סחוג תימני אדום מעודכן לפברואר 2021 הוא חריף!  ומתאים רק למי שממש אוהב חריף או רוצה לנסות “חריף למתקדמים”.  להמשך קריאה >>
תגובות בפייסבוק: