דאל הודי – תבשיל עדשים הודי
גאיו פינטו - אורז ושעועית מקוסטה ריקה. זוהי מנה טבעונית - משביעה ומזינה המתאימה לכל ארוחה. אפשר להכין מראש ולהקפיא. בתאבון!
גאיו פינטו - אורז ושעועית מקוסטה ריקה. זוהי מנה טבעונית - משביעה ומזינה המתאימה לכל ארוחה. אפשר להכין מראש ולהקפיא. בתאבון!
עודכן ביולי 2024 יערה העבירה לנו את המתכון הזה, ומאז אלו הקציצות שהילדים מבקשים. העניין עם קציצות בבית שלנו, הוא שאחרי כמה פעמים של הכנה רצופה של מתכון כלשהו, לכולם קצת נמאס... ואז צריך למצוא מתכון חדש, או לחזור למתכון ישן כמו הקציצות של סבתא של שחר או כדורי בשר…
פרוסות חציל אפויות בתנור עם שמן זית
גאיו פינטו - אורז ושעועית מקוסטה ריקה. זוהי מנה טבעונית - משביעה ומזינה המתאימה לכל ארוחה. אפשר להכין מראש ולהקפיא. בתאבון!
המתכון -צלי בקר עם בצל ותפוחי אדמה - קל להכנה!מצרכים:4 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים.לאחר החיתוך לרבעים יש להפריד בעזרת הידיים בין שכבות הבצל.הרעיון הוא לייצר מצע גדול עבור שאר מרכיבי הצלי.בשר - 2 ק"ג.אפשר כמה סוגים. את כולם אפשר לקנות טריים או קפואים ולהפשיר אותם לאט במשך יומיים במקרר.מספר 5…
חוויאג למרק (לא להתבלבל עם חוויאג' לקפה) הוא תערובת תבלינים טחונים מהמטבח התימני והוא נכנס כמעט לכל תבשיל בשרי או צמחוני - כמו מרק, צלי בשר ועוד. לפני שנה מיכל שגרה בקצה הרחוב, לימדה אותי איך להכין את החוויאג' לבד ומאז יש לי תמיד במקפיא את כל התבלינים שצריך למתכון.…
יוגורט ביתי הוא מקור טוב לחיידקים פרוביוטיים, פשוט להכנה ומהנסיון שלי גם יוצא טעים (וזול) יותר מהיוגורטים הקנויים. כל מה שצריך בשביל להכין יוגורט ביתי הוא חלב וגביע יוגורט ביו. אין פה שום תוספות או תחליפי חלב כמו שיש ביוגורט מהחנות כמו לדוגמא: אבקת חלב, מרכיבי חלב, מוצקי חלב וחומרי…
נתחיל בזה שאני ממש לא אופה, סתם אוהב לחם.כל מה שאני כותב כאן מבוסס על שש שנים של אפייה של לחם מחמצת מידי שבוע. המטרה שלי היתה לדעת להכין לחם טעים לי ולמשפחה שלי, אז לא חיפשתי לדעת יותר מלהכין לחם מסוג אחד. ניסיתי כמה מתכונים, ראיתי המון סרטונים ביוטיוב,…
הקציצות של של סבתא של שחר התגלו אצלינו בבית אחרי שהבן הבכור שלי חזר הביתה ואמר שאכל קציצות ממש טעימות אצל החבר שלו שחר. השגנו את המתכון והנה הוא לפניכם.
לפני כמה שנים הלכתי ליואש שילמד אותי איך להכין אוכל טעים. בין המתכונים שלמדתי, היה את המרק המעולה הזה. הוא ממש פשוט להכנה וטעמו משתבח מאד אחרי שנותנים לו לשבת לילה במקרר. אפשר להכין את המרק לבד, אבל כמובן שהרבה יותר טעים לאכול אותו עם הקובה. מצאתי שהכי קל זה…