בולונז

בולונז, פשוט להכנה והולך נפלא לא רק עם פסטה אלא גם בתוך פיתה, צ'אפטי או פיתה דרוזית.

סגור לתגובות על בולונז

המבורגר

מתכון פשוט, שיוצא טעים כמו במסעדה. הרעיון הוא לקחת בשר עם אחוז שומן גבוה, כך הוא יוצא עסיסי ולא יבש.

סגור לתגובות על המבורגר

אורז לבן

לדעתי כל מבשל\ת מתחילים צריכים לדעת להכין אורז לבן. מצרף את המתכון שלי כאן

סגור לתגובות על אורז לבן

מטבוחה מהירה

מטבוחה מהירהזאת לא באמת מטבוחה.  כבר חטפתי על זה שקראתי לה מטבוחה, כי אין בה פלפלים אדומים או פפריקה... אבל היא קלה להכנה, טעימה, ומשמשת כמנה חריפה וחמה.  הולכת מעולה עם טחינה לעידון החריפות, עם חביתה או ביצת עין, ועם מג'דרה.מבחינת ההשפעה הטיפולית המטבוחה דומה ל - סחוג תימני אדום,…

סגור לתגובות על מטבוחה מהירה

חמאה מזוקקת – גהי

חמאה מזוקקת - גהיעודכן בפברואר 2021חמאה מזוקקת היא חמאה שהפרידו ממנה את מוצקי החלב, ומה שנותר הוא שומן טהור. השימוש בחמאה מזוקקת קיים במשך אלפי שנים אצל עמים רבים, מהודו ועד תימן (סמנה), בשל האיכויות הרפואיות הרבות שיש לה:היא נשמרת לאורך זמן בחוץ ללא קרורטמפרטורת השריפה שלה היא כ 250…

סגור לתגובות על חמאה מזוקקת – גהי

סחוג ירוק מהיר

סחוג ירוק מהירזה סחוג שאני מכין תוך 5 דקות, ממש על הדרך לפני ארוחת צהריים.לקריאה על ההשפעה הטיפולית של הסחוג – היא ממש דומה אך מתונה יותר מהמנה הזו - סחוג תימני אדום.הסחוג הזה עדין יחסית ואפשר לשחק עם החריפות שלו בעזרת שינוי היחס של הכוסברה בממרח.הוא הולך נפלא עם…

סגור לתגובות על סחוג ירוק מהיר

ריכוך בשר

ריכוך בשרעודכן בפברואר 2021החלבון מהחי הוא מזון מחזק אשר משמש אותנו לבניית דם ושרירים.  החלבון גם מסייע להפחית משמעותית את הצורך בפחמימות ובמתוק, ולכן עוזר בירידה במשקל.כאשר אני מכין חלבון מהחי המטרה שלי היא תמיד להפוך אותו כמה שיותר קל לעיכול כדי שהוא יוכל לבנות את הגוף ללא "תופעות לוואי"…

אין תגובות

צלי בקר מבושל עם תפוחי אדמה וחוויאג’

מעודכן אפריל 2021את המתכון הזה הכנתי כבר עשרות פעמים וכמעט תמיד הוא יוצא מעולה.הבשר רך מאד, והמנה משביעה וקלה לעיכול.כמו שתראו ישנם כמה אפשרויות להכנה של המתכון: דרך קצרה, ודרך ארוכה.בשנה האחרונה אני מכין בדרך הארוכה בגלל שהבשר רך יותר והטעמים עשירים יותר. מבחינה טיפוליתבשר הבקר משמש אותי בקליניקה ככלי עיקרי…

סגור לתגובות על צלי בקר מבושל עם תפוחי אדמה וחוויאג’

פיתה הודית על המחבת – צ’אפטי

במשפחה שלי ממש אוהבים לאכול פיצה לארוחת ערב...  זהו מזון חם, טעים, משביע ואפשר לשנות את המרכיבים על הבצק בהתאם לטעם ולצורך.  במשך השנים ניסיתי כמה מתכונים כולל בצק בתפיחה מהירה, בצק בתפיחה איטית (יומיים), בצק בתפיחה של כמה שעות... הכל היה מאד טעים אבל בסופו של דבר מכביד על…

סגור לתגובות על פיתה הודית על המחבת – צ’אפטי

---------------------------------------------------------------------------

הגעת לקצה; איו יותר פוסטים.