את המנה הזו גילינו אחרי שהבן הבכור חזר הביתה וסיפר שאכל קציצות מאד טעימות אצל שחר.  מייד ביקשנו את המתכון והנה הוא לפניכם.

כמו כדורי הבשר ברוטב עגבניות, והבולונז גם המנה הזו ניתנת להקפאה לפי מנות וילדים אוהבים אותה.

על פי הרפואה הסינית בשר הבקר מחזק דם, והמנה הזו עוזרת לגוון את התפריט.


המתכון – הקציצות של סבתא של שחר

מצרכים לרוטב

1 בצל גדול קצוץ דק

שמן זית

100 גרם רסק עגבניות

מלח, פלפל שחור

2 כוסות מים

מצרכים לקציצות

חצי קילו בשר טחון טרי

בצל בינוני קצוץ דק דק

פטרוזיליה קצוצה דק דק (בערך 3/4 כוס)

פרוסת לחם או פיתה – בלי החלק הקשה – קצוצה דק

מלח לפי הטעם


הוראות הכנה לרוטב

  1. מטגנים את הבצל בשמן זית, בסיר מסוג סוטאז’ (סיר נמוך ורחב) – על אש נמוכה למשך כ 10 דקות, עד שהוא הופך לצהבהב.
  2. מוסיפים את רסק העגבניות.  אחרי כדקה מוסיפים את המים והתבלינים.  מביאים לרתיחה.
  3. מבשלים את הרוטב.  טועמים אותו לפני הכנסת הקציצות לוודא שהתיבול נכון, לאחר כ10 דקות בישול נוספות.

הוראות הכנה לקציצות

  1. בנתיים מכינים את הקציצות – אחרי שקוצצים את הבצל והפטרוזיליה מייבשים אותם עם נייר סופג.  לאחר מכן מערבבים את המצרכים ונותנים לתערובת לשבת לפחות 10 דקות.
  2. לאחר מכן יוצרים קציצות ומניחים בסיר.  חשוב לשים לב שיש מספיק נוזלים בסיר, אפשר להוסיף מים במידת הצורך.
  3. לבשל לפחות חצי שעה.
  4. כדאי להגיש בליווי אורז או פירה.

בתאבון!


אולי יעניין אותך גם…
תגובות בפייסבוק: