ירידה במשקל

ירידה במשקל בדרך שמתאימה לכם

החלטתם שהגיע הזמן לרדת במשקל? אחלה. עכשיו אתם צריכים להתחיל לבחור: לבד או עם ליווי מקצועי?

ונגיד שהחלטתם שהגיע הזמן לעשות סוף סוף תפריט מסודר וברור ,שמתאים בדיוק לצרכים שלכם. איך בוחרים את התוכנית הנכונה?

במאמר הזה אני סוקר את היתרונות והחסרונות של הדרכים השונות לירידה במשקל בליווי מקצועי.

השלב הראשון הנדרש כדי לרדת במשקל הוא בדרך כלל שינוי בתזונה.

הקליקו כאן לגישה מיידית לתוכנית לירידה במשקל >>>

איך לרדת במשקל – גישות תזונתיות

הגיעו אליי מטופלים שניסו המון שיטות של ירידה במשקל ללא הצלחה, כולל תזונה טבעונית, צמחונית, ים תיכונית, תזונה נטורופתית, מאקרוביוטית, פלאו, קטוגנית, צום לסירוגין וקבוצות לירידה במשקל.

בואו ניקח לדוגמה את קבוצות הירידה במשקל, כמו שומרי משקל וחלי ממן. מדוע יש כאלו שמצליחים לרדת ואחרים לא?

אלו ש”מצליחים” לרדת במשקל, לרוב אינם סובלים מחוסר איזון בעיכול, בבלוטת התריס או במערכות אחרות בגוף. עבור ה”מצליחים”, המסגרת רק עושה טוב, הן מההיבט התזונתי (שעות הארוחה, הגדרה ברורה של התפריט) והן מההיבט החברתי הכולל שיתוף עם אחרים המתמודדים עם הקשיים של ירידה במשקל. השיתוף מסייע להם ומעודד אותם להתמיד בתפריט.

ומה לגבי אלו שלא מצליחים לרדת במשקל בקבוצות הללו? כל המשתתפים מקבלים תפריטים פחות או יותר אחידים, המחולקים לפי קלוריות ועל פי הצורך שנקבע להם. מי שסובל מבעיות עיכול, חוסר איזון הורמונלי (בלוטת תריס, הורמונים נשיים), דלקות בגוף וכו’ – לא מצליח לרדת במשקל, כיוון שאין בתפריטים הללו מספיק התייחסות לחוסר האיזון הקיים בגוף. רק אחרי שהגוף יגיע לאיזון, המשקל יוכל להתחיל לרדת.

ברוב המקרים בהם אנשים מנסים לרדת במשקל במשך זמן רב ללא הצלחה, מתווסף גם מרכיב רגשי. ההשתתפות ב”עוד” מקום בו הם “נכשלים”, כאשר כולם מסביב יורדים במשקל ורק הם לא, עלול לגרום לתסכול ולדיכאון. אצלם ההשוואה המתמדת לאחרים בקבוצה, דווקא גורמת להגברת תחושת הכישלון וחוסר האונים.

באופן דומה, כל תזונה העובדת על פי גישה מסוימת ולא מותאמת באופן מדויק למטופלים, עלולה לגרום לתוצאות לא רצויות. פגשתי מטופלים שהצליחו לרדת במשקל דרך תפריט מסוים, אבל החלו לסבול מתסמינים שונים במערכת העיכול כמו גזים ונפיחות בבטן, עצירות או שלשולים. אצל אחרים הופיעו חולשה ועייפות, ורבים פשוט הפסיקו לאכול כי התיאבון נעלם וחוש הטעם השתבש, כך שכל מה שאכלו הפך ללא טעים.

התפריט שאני נותן לא “יושב” על שיטה או גישה. הרעיון המנחה אותי הוא רק שהמטופלים יהיו כמה שיותר בריאים, ושהאוכל ישמש לריפוי, יהיה מזין וטעים.

ירידה במשקל באמצעות שינויים באורח החיים

מי שרוצה לרדת במשקל חייב לבצע כמה שינויים באורח החיים, כגון שילוב של פעילות גופנית, שינוי זמני השינה והקימה, התארגנות שונה עם התזונה בעבודה (או להשיג עבודה למי שאין), לשלב זמן לתחביבים, להתארגן נכון יותר עם הפעילות החברתית ועוד.

האם נכון לבצע את כל השינויים בבת אחת? האם יש סדר “נכון יותר” להתחיל בשינויים?

אורח חיים “בריא” יותר הוא לא נוסחה קבועה. ניקח לדוגמא את נושא הפעילות הגופנית: ברוב המקרים פעילות גופנית תסייע לרדת במשקל, אבל לא תמיד. יש מצבים בהם המטופלים נמצאים בעייפות או כאב רב מדי מכדי להתחיל לזוז. לפעמים צריך קודם כל להשיג שיפור ברמת האנרגיה, ורק אז לשלב פעילות גופנית בתוכנית ההבראה.

באמצעות הטיפול התזונתי אני מסייע למטופלים לבצע שינויים באורח החיים, לפי הסדר המתאים ביותר עבורם. לדוגמא אצל אימא טרייה עם תינוק בן ארבעה חודשים, בלי סדר יום ברור, שלא מצליחה לאכול מסודר: הדבר הראשון שנדבר עליו הוא סדר יום וזמני ארוחות קבועים, מה שיסייע גם לה וגם ותינוק.

לעומת זאת אצל מטופל שעובד בעבודה משרדית עד ארבע אחר הצהריים כל יום, אשר סובל מכאב ודלקת, הפעילות הגופנית תהיה השינוי הראשון.

בשלב הבא, אחרי שבחרתם תפריט והתחלתם בשינויים באורח החיים, עולה השאלה אם להשתמש בתוסף טבעי להאצת תהליך הירידה במשקל. האם באמת כדאי להשתמש במוצרים כאלו? ואם כן, איך לבחור?

גישה מיידית לתוכנית לירידה במשקל >

תוספים וצמחי מרפא לירידה במשקל

בתי המרקחת, חנויות הטבע וכמובן האינטרנט מלאים בהמלצות על מוצרים לסיוע בירידה במשקל. במסגרת עבודתי וניסיוני כמטפל ברפואה סינית, נתקלתי בסוגים רבים של מוצרים מסוג זה:

  • תוספים לחיזוק בלוטת התריס
  • צמחים לחיזוק בלוטת האדרנל
  • אומגה 3
  • פרוביוטיקה
  • סיבים תזונתיים
  • אנזימי עיכול
  • B12, ברזל
  • מורינגה
  • כלורלה
  • פרי האסאי
  • הורמון הריון
  • קפאין
  • צמחים משלשלים
  • ועוד

מעניין לראות שכל כמה שנים התוספים הפופולריים התחלפו.

אני כמעט ולא ממליץ על תוספים כדי לרדת במשקל, אלא כדי לאזן את הגוף על פי הצורך. לדוגמא אם מטופלים קיבלו כמה סבבים של אנטיביוטיקה בזמן האחרון, אמליץ להם לקחת תוסף פרוביוטיקה כדי לרפא את המעיים. כשהמעיים מתפקדים טוב יותר, המשקל יכול לרדת.

אני ממליץ על תוסף רק אם הוא מתאים לאבחנה שלי. הטעות שאני רואה כל הזמן היא מטופלים אשר מאבחנים את עצמם, ולוקחים תוספים על פי “מה שנראה להם”.

הדוגמא הקלאסית היא מטופלת אשר סובלת מכאבי בטן ועייפות, ורוצה לקחת צמח אשר מחזק את תפקוד בלוטת התריס או בלוטת האדרנל. אך אם העייפות מגיעה כי היא סובלת מאנמיה, והתפריט שלה מורכב בעיקר מפחמימות, תוסף זה לא יעזור לה.

מטופלים שבאים אליי כדי לרדת במשקל, מקבלים קודם כל תפריט שמתאים למצבם על פי האבחנה. לאחר מכן, אם יש צורך, הם מקבלים טיפול בתוסף תזונתי או צמחי מרפא. במצבים מסוימים – כמו חוסר איזון הורמונלי, אנמיה או תפקוד לקוי של מערכת העיכול – השימוש בתוסף תזונתי או בצמח מרפא הוא חיוני.

לסיכום

מניסיוני המקצועי רב השנים, הסיבה העיקרית לכך שאנשים מתקשים לרדת במשקל היא אבחנה לא נכונה.

אין גישה תזונתית שעובדת לכולם והמפתח הוא טיפול מותאם אישית. בטיפול בתזונה בקליניקה אני שם דגש על תזונה המתאימה לאבחנה שלי, ומתייחסת למגוון התסמינים איתם הם מגיעים.

התפריט מתייחס לסדר היום של המטופלים, הוא טעים ומשביע וכמובן מכוון לירידה יעילה במשקל. כאשר יש צורך אני משלב גם צמחי מרפא, תוספי תזונה ודיקור סיני על מנת לסייע לתהליך.

אולי יעניין אותך גם…
תגובות בפייסבוק: